Mobirise

SPAGHETTIRELLEN /Theatergroep De Jonge Honden (2021)

OPENLUCHTVOORSTELLING OVER DE VERHITTE TWENTSE ZOMER VAN 1961
Eind jaren vijftig haalt de Nederlandse regering Italiaanse, jonge mannen naar Twente om als gastarbeider in de textielindustrie te werken. De Italianen gaan voor hun werk naar de fabriek, en wonen in kosthuizen en pensions. Maar in hun vrije tijd willen de Italianen ook iets te doen hebben: in discotheken, snackbars en op de kermis raken ze in contact met de Twentse jeugd. Over die ontmoeting gaat Spaghettirellen, een avontuurlijke openluchtvoorstelling van Theatergroep De Jonge Honden vol verliefde nozems en jongeren met dromen. Een smeuïge ‘Spaghettiwestern’ over clashende culturen, vooroordelen en het bevechten van je vrijheid. Een voorstelling over een bizarre geschiedenis die lang niet iedereen meer kent, maar te interessant is om niet te vertellen. 

“Met de Spaghettirellen brengt De Jonge Honden een indringende combinatie van documentair theater en fysiek toneel.” Lees hier de volledige recensie van Theaterkrant.

CREDITS
regie Jolmer Versteeg tekst Wessel de Vries spel Joshua Albano, Billy de Walle, Annet de Ruiter, Amelie Ackx, Yari van der Linden, Jelle Mensink en Fokke Baarssen muziek Sebastiaan Flier en Arjen Dijkstra kostuums Hanne Pierrot dramaturgie Maarten Bos decor Bas Verduijn scènefoto's Jan Amse

Copyright Annet de Ruiter 2024

Free AI Website Software