Mobirise

foto: Vincent van Woerkom

OVER ANNET

Download de CV van Annet in pdf-formaat hier 
(opent in een nieuw venster)

"Theater kan je liefdevol met de neus op de feiten te drukken, of hardhandig de schoonheid van het leven te laten zien."

Annet de Ruiter (Arnhem, 1993) heeft zich op de Mime Opleiding (Academie voor Theater en Dans, AHK) ontwikkeld tot een fysiek sterk performer, actrice en theatermaker.

Ze speelde in uiteenlopende producties, zoals 'Ruimtevlucht' van Het Houten Huis & Holland Opera, 'U bevindt zich hier' van Studio Dries Verhoeven, 'What we leave behind' van Davy Pieters/Theater Utrecht en 'Spaghettirellen' van Theatergroep De Jonge Honden. Annet onderscheidt zich door haar fysieke transformaties, zelfverzekerde maar kwetsbare spel en haar scherpte, zowel in bewegingskwaliteit als in aanwezigheid.

In haar eigen werk laat ze zich inspireren door alles wat haar verwondert, raakt en aan het hart gaat. Na de Mime Opleiding deed ze een artist in residence bij Theater Vrijburcht, wat resulteerde in de solo 'Roeptoeter' over internettrollen en hun rol in de samenleving. Eerder maakte ze o.a. de feministische solo 'SLET' en het beeldende 'Continue' over klimaatproblematiek. Nu zet ze haar maakkwaliteiten het liefst in als speler. 

Opleidingen

2016 – 2020
Mime Opleiding (BA Theater)
Academie voor Theater en Dans
Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten

2012 – 2016
Theaterwetenschap (BA Theater)
Universiteit van Amsterdam

Copyright Annet de Ruiter 2023

WYSIWYG HTML Editor